Zažijte festival podzimu

Je libo pokrmů z hub, zvěřiny nebo divokých plodů lesa? Připravili jsme pro vás speciální menu, které perfektně vystihne atmosféru začínajícího podzimu.

Ochutnáte takové libůstky jako paštiku z divoké kachny a bažanta, pravou kulajdu se ztraceným vejcem a houbami, kachní prsa s brusinkovou omáčkou, výborný srnčí guláš se špekovými knedlíky a jako dezert si vychutnáte poctivý borůvkový koláč s drobenkou a omáčkou z bílé čokolády. Celé menu si můžete vychutnat s luxusními francouzskými a německými víny. Nezbývá než popřát dobrou chuť!

 

Nejdříve si vychutnáte vyváženou kombinaci studené estragonové polévky a grilovaných krevet. Jako teplý předkrm vás čeká hruška vařená v portském víně a šafránu s plátkem foie gras a lesním ovocem. Jako hlavní chod vám připravíme lehkou rybí specialitu - grilovaného candáta na cuketovo-mátovém ragú s hořčicovou omáčkou a mandlovými kroketami. Nakonec vás čeká jedna z našich osvěžujících sladkých teček - jahodový tataráček s portskou redukcí, ořechovými sušenkami a prosecco sorbetem nebo malinovo-jogurtový parfait s lesním ovocem a ořechy máčenými v čokoládě! 

 

Přijďte zažít jedinečný festival letních chutí do restaurace U Modré kachničky I., těšíme se na vás!

 

Studený předkrm / 225 Kč 

Paštika z divoké kachny a bažanta s kyselými hříbky a ostružinovou redukcí

NV       Cremant D´Alsace Brut, René Muré, Alsace – Francie                                                                        145 Kč

 

Polévka / 150 Kč

Kulajda se ztraceným vejcem, houbami a zakysanou smetanou

2017    Sancerre rosé, Domaine Roger Champault, Val de Loire – Francie                                               130 Kč

 

Hlavní jídla

Konfitovaná prsa z divoké kachny s brusinkovou omáčkou a bramborovými noky                              595 Kč

2014    Chateau Les Trois Moulins, Cru Bourgeois, Haut – Médoc, Bordeaux – Francie                         125 Kč

 

Guláš ze srnčí plece se špekovým knedlíkem a bramborovou plackou                                                    495 Kč

2014    Rasteau rouge, Chateau de la Gardine, Avignon, Valle du Rhone – Francie                               130 Kč

 

Dezert / 205 Kč

Borůvkový koláč s drobenkou a omáčkou z bílé čokolády

2013    Riesling feinherb, Zach. Bergweiler – Prüm Erben, Bernkastel, Mosel – Německo                  125 Kč

 

Degustační menu / 1.125 Kč                                   Degustační menu s vinným párováním / 1.780 Kč                            

 

1  2 

Kontakty

Nebovidská 6, 118 00 Praha 1, Malá Strana

Mobil +420 602 353 559
Telefon +420 257 320 308
+420 257 316 745 (kancelář)
e-mail original@umodrekachnicky.cz
Otevřeno 12-16 a 18:30-23:30